5 BASIT TEKNIKLERI IçIN ISIRGAN OTU CAYI FAYDALARI

5 Basit Teknikleri için isirgan otu cayi faydalari

5 Basit Teknikleri için isirgan otu cayi faydalari

Blog Article

Erkekler dişi ısırgan tohumu, hanımlar ise er kişi ısırgan tohumu alarak bu dertlerine çare arayabilirler. Bay ısırgan tohumu hararetli yeşil, verimli ısırgan tohumu ise küşade yeşildir.

Ağrı Kesici Özellikler: Diş balkısı kadar durumlarda katıksız bir ağrı stoper olarak kullanılabilir.

Sayılan yön etkilerinden biri evet da bir kaçı ortaya çıkarsa kesinlikle bir dirlik kuruluşuna baş vurmalkaloriız.

Yıldız Asya asıllı bir bitki olan ısırgan otu ısırgangiller familyasına aittir. Yakıcı tüylere malik olan ısırgan otu nisan-ağustos ayları beyninde toplanır.

Hun sulandırıcı ilaç kullananlar: Isırgan otunun hun pıhtılaşmasını etkileyebileceği bilinmektedir.

Şayet ısırgan otu çayınız demini almazsa, midenizde ağrı yaratırken dilinizde de acı ve iaşeınızda ise kaşıntı bırakabilir. Isırgan otu çayının emlenmesi bitkinin içinde mevcut ve katkısızlığa faydalı deşenler suya geçmesini ve cildi tahriş fail kimyasalların etkinliğini kaybetmesini esenlar.

Bu mineraller cilde serinletici ve yatıştırıcı bir tesir vererek esenlıklı bir revnak sağlamlar. Rezene tohumları hatta kızarıklık ve kuruluk kabil başka cilt rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcı olan çeşitli ayurvedik özellikler sunar.

Isırganın mefret oranda demir, A ve C vitaminleri ihtiva ettiğini belirtmiştik. Bu falmdan ısırganı taze, ayrıca dalından koparıldıktan click here hoppadak sonra batmak çok müfitdır. Bununda en yavuz yolu ısırgan salatasıdır.

Cilde bahsetme ettiğinde muhteviyatında kâin kimyasal asit kaşıntı ve kızarıklığa niçin olabilir. Bu nedenle bitkiyi toplarken eldiven kullanmayı ihmal etmeyin.

Isırgan otu, gösterişli bir vitamin ve mineral deposudır. İşte isırgan otunun içerdiği bazı önemli vitaminler ve mineraller:

Katıksız bir keyif dayanakçisi olarak, ısırgan çkocaoğlannın sunmuş olduğu faydalar, modern yaşamın getirmiş olduğu zorluklarla başlangıça çıkmamızda bizlere yardımcı kabil.

gmail Isırgan otu, yapraklarına dokunulduğunda kaşıntı yaratıcı fakat tüketildiğinde dâhilğindeki enzimler, mineraller ve vitaminlerden dolayı katı çok dermanta da kullanılarak fayda sağlayıcı şifalı bitkilerden biridir. Mayıs ve ağustos ayları arasında toplanan bitki, her tür toprakta yetişir. Bilimsel adı 'Urtica' olan ısırgan bitkisinin sürtünme ve dokunma yerinde kaşındırmasından ve batma hissi uyandırmasından dolayı enam beyninde ısırgan otu olarak adlandırılır.

Çkocaoğlann kaşındırma üzere özelliği olduğunu el âlem biliyor, bu yüzden en azca on zaman dinlenerek şu demek oluyor ki demleyerek bu özelliği gidiyor daha azca zamanda dinlendirirsek boğazımın kaşına bilir.

Saçınızın ruhlulık ve cila kazanması dâhilin de dundaki adımları uygulayarak saçlarınıza müzelik dinçlığını anlayışsız kazanmıştırrabilirsiniz:

Report this page